Slik kjøper du og selger valuta

Valutahandel har blitt mer og mer populært de siste årene, men hvordan kjøper og selger man egentlig valuta?
La oss ta en nærmere titt på hvordan man kommer seg inn i valutahandelen. Nei, du skal ikke gå innom nærmeste bankfilial med valutaveksling over skranken – her er alt nettbasert!

Det grunnleggende

Hva er egentlig valutahandel, og hvorfor er det så populært..?
For det første er valutamarkedet verdens største finansielle marked. Det er alt ifra bankmenn, profesjonelle tradere og store organisasjoner som driver med valutahandel, men det er også en mulighet for privatpersoner å tjene penger her.
Man trenger ikke en formell utdanning for å drive med valutahandel. Tvert imot, det man lærer mest av er erfaring! Øvelse gjør mester, og du trenger mye øvelse i valutahandel.
Noe av det morsomste med valutahandel er hvor raskt og enkelt det egentlig er. Du kan begynne å trade i løpet av få minutter, og med litt flaks så kan du faktisk tjene penger ganske kjapt.

Begynne med valutahandel

Det første du må vite er at man gjør så å si all valutahandel over nett. Valutahandel pågår hele tiden, slik at du kan trade hele døgnet, hver dag i uka.
Det er ikke mye man trenger for å begynne med valutahandel. Du trenger en startkapital å investere. Du trenger også en datamaskin, telefon eller nettbrett, men dèt har du jo hvis du leser dette.
For å få en grunnleggende forståelse er det et par ting du må vite om valutahandel. For det første; ikke begynn med å lese masse teori! Begynn heller bare med det praktiske; rett og slett å trade.
Finn deg en god plass å drive med valutahandel, vi skal gå gjennom noen favoritter senere.
Begynn smått, ikke ruiner deg selv med å satse alle sparepengene dine.
Ikke bekymre deg for begreper du ikke forstår. Straks du begynner med valutahandelen vil du forstå dem intuitivt.

Brukernes favorittplattformer for valutahandel

Som nevnt tidligere, er det veldig viktig å finne en god plattform hvor du kan drive med valutahandel. Her skal vi gå gjennom dem brukerne mener er de beste, så kan du selv velge hvilke du vil teste ut.
easyMarkets er en god gammel slager, men det betyr ikke at den er utdatert. Vi liker dette nettstedet fordi du her kan begynne med et lite minimumsinnskudd på bare 25 dollar. Du kan også gjøre innskudd via en tradisjonell bank, som ingen av de neste vi skal nevne har mulighet for. Når du oppretter en bruker så vil du også få 20 prosent bonus på ditt første innskudd, og dette kan du også trade for.
Ulempen med easyMarkets er at den bare fungerer på OSX, iOS og Windows, og ikke Android som mange av de andre gjør. De tilbyr også bare 40 forskjellige valutapar. Dette kan høres mye ut, men det er langt under standarden til de andre plattformene som vi skal gå gjennom. Nettsiden er heller ikke av de raskeste. Vi anbefaler easyMarkets til deg som ikke har så mye å trade for, og som er ute etter en ganske lett og ukomplisert opplevelse.
IG er en plattform hvor du kan benytte deg av langt flere forskjellige valutapar. Med totalt 81 forskjellige valutapar er det mye å velge i. Nettsiden er ganske kjapp, og den fungerer på iOS, OSX, Windows og Android. Ulempen med nettsiden er at det ikke er så mange innskuddsmetoder, og at minimumsinnskuddet er på 200 dollar. Anbefales for de som er ute etter mange forskjellige valutapar.
Pepperstone er manges favoritt når det kommer til valutahandel. Dette er fordi de har den kjappeste nettsiden, flest innbetalingsmetoder og et godt utvalg med 70 forskjellige valutapar. Hvis vi skal klage på noe er det at minimumsinnskuddet er på 200 dollar, og at man ikke kan betale gjennom en tradisjonell bankoverførsel.
Vi anbefaler alle å kanskje sjekke ut flere alternativer før du velger din endelige plattform for valutahandel!